Personal Coach Bruxelles  thumbnail

Personal Coach Bruxelles

Published Aug 05, 23
7 min read

Zie je een gaatje voor een workout? Schrijf die dan op in je agenda! Zo kun je op het moment van die workout niks meer plannen. Schrijf je bijvoorbeeld in bij een Bootcamp club. Zo heb je iedere week vaste sportmomenten. Vind je het lastig om zelf momenten te vinden om te sporten? Schrijf je dan in bij een sportclub zo heb je altijd vaste tijdstippen in de week waar je je aan kunt/moet houden en houd je hier vanzelf rekening mee.

Ja, het weekend is voor rust. Maar het weekend is ook een hele mooie gelegenheid om even aan je lichaam te denken en lekker te sporten. Zet bijvoorbeeld op één van je vrije dagen de wekker en begin je dag met een lekkere training. Dan kun je die vast afstrepen en heb je de rest van het weekend vrij voor al je andere plannen.

Door eerst nog te gaan zitten, zal de vermoeidheid van de dag inwerken en heb je uiteindelijk alleen maar meer moeite om nog iets te doen op je vrije avond. Heb je een late dienst? Ideaal! Zet je wekker en ga in de ochtend sporten. Hierna kun je douchen en fris de auto in/de fiets op springen en naar je werk.

Leg thuis, in de tuin of op een andere fijne plek een sportmatje neer en ga lekker aan de slag. Iets wat ik ideaal vond tijdens mijn werkweken, was het feit dat ik ook gewoon een lekkere, pittige workout thuis kon doen. Leg een sportmatje op de grond neer in de woonkamer en ga gewoon knallen.

In deze app vind je korte en lange workouts voor alle lichaamsdelen, full-body workouts en zelfs ‘no-jumping’- trainingen! Ideaal voor als je je gezin/huisgenoten of buren niet wilt storen. Of neem een kijkje tussen mijn workouts. Toch liever na de sportschool? Probeer dan een gym te vinden die dicht bij je werk ligt.

Voor je werk ben je al op de plaats van bestemming en kun je in de gym douchen en na je werk kun je makkelijker direct door. Misschien heeft jouw bedrijf wel een samenwerking met een lokale gym of een eigen gym in het gebouw. Probeer hier dan zeker gebruik van te maken! ‘Maar ik moet ook nog koken.’ Ja, dat koken en de tijd die dat in beslag kan nemen een grote factor is die het combineren van sporten en werken moeilijk maakt, ben ik achter gekomen.

Dit betekent overigens niet dat je over moet gaan op diepvriesmaaltijden, kant-en-klaarmaaltijden of fastfood. Zorg dat je de verse groente vast gesneden hebt en het vlees hebt laten ontdooien. Zo hoef je het alleen nog te laten koken of bakken en kun je gegarandeerd binnen 20 minuten eten. Is het gelukt met het inplannen en zie je toch wel mogelijkheden om je baan te combineren met het sporten, maar is de motivatie af en toe ver te vinden? Neem dan eens een kijkje in deze blog vol met tips voor sportmotivatie.

En natuurlijk andersom ? Toen ik merkte dat ik mezelf niet meer kon motiveren om te hardlopen, besloot ik een fiets te kopen. Iets wat ook een grote invloed heeft in je motivatie voor je workout, is de plezierfactor. Zorg ervoor dat je een sport doet die je daadwerkelijk leuk vindt en waar je energie uit kunt halen.

Natuurlijk is het altijd lastiger dan het lijkt om dit soort tips in praktijk te brengen, maar geloof me, als je deze tips meeneemt en begint met kleine aanpassingen, zul je zien dat het steeds gemakkelijker wordt om de sportmomenten voor jezelf in te plannen. Op een gegeven moment raak je eraan gewend en zul je zien dat je zelf ook een goed ritme kunt houden in het aantal trainingen per week.

Soms heb je je tijd écht voor andere zaken nodig en als sporten daar (helaas) onder lijdt, geeft dat alleen maar meer motivatie voor de week erop om wel die hoeveelheid trainingen aan te tikken 😉 Succes! Heb je een andere vraag met betrekking tot dit onderwerp? Stuur gerust een berichtje! .

Dat sporten gezond is weet iedereen. Toch maakt lang niet iedereen tijd vrij om ook daadwerkelijk te bewegen. Vooral met een grotendeels zittend beroep, zoals een kantoorbaan, kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. Je hebt het vast wel eens gehoord: ‘zitten is het nieuwe roken’. Veel achter elkaar zitten brengt namelijk gezondheidsrisico’s met zich mee.

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! We vertelden het je al: veel achter elkaar zitten brengt verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo krijgen veel mensen last van nek- en rugklachten, is het slecht voor de spieren en ledematen en zorgt het voor verminderde zuurstoftoevoer en onvoldoende bloedcirculatie in het lichaam.

Sporten kan er naast een druk werkschema al snel bij inschieten en dat is niet gek. Je werk kost over het algemeen best wat energie, ook al beweeg je misschien niet zoveel. Toch kan sporten ervoor zorgen dat je je juist fitter, energieker en geconcentreerder voelt. Verder helpt lekker bewegen, bij het tegengaan van gezondheidsklachten waar je door het vele zitten last van kan krijgen.

Naast het werk heb je vaak nog veel andere dingen op de agenda: boodschappen doen, eten koken, de kids ophalen, familiebezoek en ga zo maar door. Misschien lukt het je in de zomermaanden nog wel, maar wordt het naarmate de donkere dagen naderen steeds lastiger om voor of na het werk nog die work-out te doen.

Sporten zorgt namelijk voor veel gezondheidsvoordelen, die jouw werk en dagelijks leven ook positief beïnvloeden: Een onderzoek van TNO, toont aan dat sporten zorgt voor 12. 5% stijging van de productiviteit op de werkvloer. Vooral voor mensen met een grotendeels zittend beroep. : Sporten verlicht stressklachten en zorgt ervoor dat je beter om kan gaan met werkdruk.

Door te sporten help je je gezondheid juist wél weer in de goede richting. Sportieve medewerkers zijn ook minder vaak ziek, dat komt omdat sporten zorgt voor een fit lichaam, sneller herstel en verhoogde immuniteit. Tijd vrij maken om naast je werkuren te sporten kan lastig zijn, maar belangrijk is om het jezelf vooral niet te moeilijk te maken! Verplicht jezelf niet direct tot twee uur durende sportsessies vier keer per week, maar kijk naar wat haalbaar is.

Blok in je agenda de tijd waarin jij bezig bent met sporten. Kijk waar je ruimte hebt of ruimte kan maken. Ook een blokje om met de hond (of zonder) is goed! Schrijf je in voor een groepsles of sport met iemand samen. Zo motiveer je elkaar om te gaan en wordt structureel sporten makkelijker.

Bijvoorbeeld door zaterdag- of zondagochtend de dag te beginnen met een work-out. Dan houd je de rest van je weekend nog lekker vrij voor al je andere plannen! Door direct voor je werk of na je werk te sporten, maak je het jezelf iets makkelijker. Door voor je werk te sporten start je de dag energiek en heb je je beweging alvast gehad.

Ook tijdens je werkuren kun je op verschillende manieren aan beweging komen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van jouw werkgever en de aard van je werkzaamheden, maar om je een idee te geven zetten we ze hieronder even voor je op een rijtje: . Ga lekker met je collega’s een blokje om, zo start je je na je pauze weer met frisse moed aan je werk.

Pak je eigenlijk altijd de auto, maar kun je ook met je (race)fiets of te voet naar werk? Je moet waarschijnlijk wel iets eerder weg, maar aan de andere kant heb je direct je beweging binnen!. Als je tussen de middag wat langer pauze hebt, kun je er ook voor kiezen om deze tijd te gebruiken om te sporten.

Dat maakt het nog toegankelijker om tijdens de pauze (of voor of na je werk) te gaan sporten. Ook tijdens je werkzaamheden kun je bewegen. Heb je een zit-sta bureau, dan kun je afwisselend gaan zitten en staan. Ook heb je stoelfietsen te koop waarmee je tijdens het trappen door kan gaan met je werk.

Latest Posts

Thaise Massage In Thailand

Published Jun 20, 24
7 min read

High Leg Bikini

Published Oct 18, 23
3 min read

Bikini 14 Jaar

Published Oct 17, 23
7 min read